Gyakran feltett kérdések (FAQ)

Mennyi az energiafogyasztás beltéri fűtéseknél?

Átlagosan kb. 100 W/m² teljesítményt figyelembe véve 1 m² 10 óra alatt (folyamatos működés mellett) 1KWh energiát fogyaszt

Nem drága-e elektromosan fűteni?

Az elektromos energia ára magasabb, mint a támogatott gáz ára, ezért pl. egy komplett családi ház fűtési energiaköltsége a mai árviszonyok mellett magasabb, mint egy gázzal működő vizes padlófűtésé. Ha azonban csak komfortcélra nézzük egy kisebb fürdőszoba (3-4 m2 fűtött terület) 4 órás üzemeltetése kb. 2KWh energiát igényel. Ennek a költsége elenyésző a többletkényelemhez viszonyítva, melyet egy kellemes, meleg padló jelent.

Hőáramlás összehasonlításaElektromos padlófűtés előnyei egészségügyi szempontból

Nem okoz huzatot, ezáltal csökkenthető a porallergia és az asztma kialakulásának veszélye. A padlófűtéssel ellátott helyiség belső hőmérséklete ugyanazon komfortérzet eléréséhez néhány fokkal kisebb lehet, mint pl. a radiátoros fűtéseknél.

Melyek az elektromos padlófűtés előnyei műszaki szempontból?

Egyszerű kivitelezés, praktikus kezelés. Hosszú élettartam, nincs mozgó, kopó alkatrésze, nem szükséges kazán, kémény stb.

DEVIflex 18T fűtőkábel beton padlóban
Fűtőszőnyeget vagy fűtőkábelt válasszak?

Devimat fűtőszőnyeg járólap alattJellemzően a beépíthető rétegvastagság határozza meg, hogy melyik az optimális megoldás. A beépített teljesítmény a legtöbb esetben azonos. DEVIflex 18T fűtőkábel esetében – hasonlóan a vizes padlófűtéshez – kb. 5 cm beton kerül a fűtőkábelre. DEVIflex 10T fűtőkábel használatával kb. 2-3 cm esztrichbeton, a DSVF fűtőszőnyeg pedig a csemperagasztóba kerül.

Milyen termosztátot válasszak beltéri fűtéshez?

A beltéri szabályzókat a kivitelük (süllyeszthető, falra szerelhető) és a hőmérséklet mérésének módja alapján (padlóhőmérséklet, levegőhőmérséklet illetve levegőhőmérséklet a padlóhőmérséklet korlátozásával) lehet csoportosítani.Fürdőszobába és kiegészítő fűtés esetén a padlóérzékelős, kizárólagos fűtésre a levegőérzékelős vagy a kombinált termosztát ajánlható.

Devireg szobatermosztátokUtóbbi lényege az, hogy a termosztát a levegőhőmérséklet alapján kapcsol, de a padló maximális hőmérséklete korlátozható.

Ha programozható termosztátra van szükség, vagy nem eldöntött, hogy a fentiek közül melyik az ideális a Devireg 535, vagy Devireg Touch nyugodt szívvel ajánlható, hiszen azokon akár később is beállítható, hogy mely paraméter alapján kapcsolja a fűtést.

Hogyan és hol tudom a termékeket megvásárolni?

Telephelyünkön azonnal megvásárolható és viszonteladó partnereinknél rövid határidővel megrendelhető a kért termék. A nagy importőri raktárkészletünk lehetővé teszi, hogy Ön a lehető leghamarabb élvezhesse az elektromos fűtésrendszer előnyeit. A termékeket webáruházunkból is megrendelheti.

Devimat fűtőszőnyeg visszafordításaHa vásárolok egy 0,5 m széles 6 m hosszú fűtőszőnyeget hogyan tudom egy 1 x 3 m-es alapterületre lefektetni?

A fűtőszőnyeget egy gyárilag rászerelt csatlakozókábellel szállítjuk. Mivel a szőnyeg egyeres, ezért mindkét végén lévő kábelt kell a termosztátba bekötni. Szükség esetén az ún. hidegkábel a villanyszerelési előírásoknak megfelelően meghosszabbítható.

Hogy kell a fűtőszőnyeget a termosztátba bekötni?

A fűtőszőnyeget egy gyárilag rászerelt csatlakozókábellel szállítjuk. Mivel a szőnyeg egyeres, ezért mindkét végén lévő kábelt kell a termosztátba bekötni. Szükség esetén az ún. hidegkábel a villanyszerelési előírásoknak megfelelően meghosszabbítható.

Devimat fűtőszőnyeg járólap alattMilyen rétegrendet igényel a fűtőszőnyeg?

A fűtőszőnyeget kifejezetten felújításokra tervezték, illetve olyan helyekre, ahol alacsony a beépíthető padlómagasság. A megtisztított aljzatra a fűtőszőnyeg öntapadó aljával rögzíthető, ha szükséges csemperagasztóval fixálható. Padlókiegyenlítőbe, vagy flexibilis ragasztóba helyezhető el a devimat fűtőszőnyeg. A lefektetett szőnyegre ezután kerülhet a járólap.

Devireg 550Devireg 550 szerelési útmutatóHogyan kell a DEVIreg 550-es készüléket beprogramozni?

Első bekötéskor és az alapbeállítások megváltoztatásához egy kódot kell megadni. A tekerőgombot 044-re kell állítani és megnyomni. A beállítások és az egyéb lehetőségek a készülék beszerelési útmutatójában található:

Friss hírekért, speciális ajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Eurovill Profi Kft.
1044. Budapest,
Perényi Zs. u. 10.
Tel: 36 1 3704373

Eurovill Profi Kft. a Facebook-on

Gyakran feltett kérdések (FAQ)

ÚJDONSÁG!

Hagyományos, vízkeringtetéses padlófűtés vékony rétegben:
Danfoss ECmat Aqua.
Bövebben a danfoss.eurovill.com oldalunkon!
Danfoss ECmat Aqua

Szórólapok:

Devimat fűtőszőnyeg
Devimat fűtőszőnyeg

DEVI padlófűtés
Elektromos padlófűtés

Devidry fűtőszőnyeg
Devidry fűtőszőnyeg

Katalógusok, segédletek:

Fűtés vékony burkolatban
Padlófűtés vékony burkolatban

Katalógus
DEVI termék katalógus

Szerelési útmutatók:

DEVIflex fűtőkábelek
DEVIheat DSVF fűtőszőnyeg
DEVIcell Dry rögzítőlap
DEVIdry fűtőszőnyeg
DEVIdry Kit szabályzó
DEVIreg 130
DEVIreg 530
DEVIreg 535 kezelés
DEVIreg 535 szerelés
DEVIreg Touch
DEVIreg 316