Fűtés ereszcsatornákban

Fűtés konfekcionált DEVIsafe és DEVIsnow fűtőkábelekkel

Fűtés ereszcsatornákbanKábeltípustól függően átlagos ereszcsatornába 1-2 szál kábelt kell lefektetni. Lehetséges két kábellel egy pontból indulni, vagy 1 kábelt oda-vissza fektetni. A lefolyót ajánlott teljes hosszúságban megfűteni. A DEVIsafe 20T kábelt U alakban lehet belógatni a lefolyóba, szükség szerint lánc, vagy egyéb tartó beszerelése ajánlott.

Ereszcsatornákba a konfekcionált, hidegvéggel szerelt fűtőkábeleket ajánljuk. A DEVIsafe 20T és a DEVIsnow DTCE-30 kéteres fűtőkábelek masszív, javított UV-állóságú, fekete színű külső köpennyel rendelkeznek.

DEVIsafe 20T fűtőkábel
DEVIsafe 20T 230V
DTCE-30 fűtőkábel
DEVIsnow DTCE-30 230V

A képre kattintva a termék adatlapja nyílik meg új ablakban.

A képre kattintva a termék adatlapja nyílik meg új ablakban.

Példa DEVIsafe 20T fűtőkábel használatával:

Példa DEVIsnow DTCE-30 fűtőkábel használatával:

Fűtés ereszcsatornákban Fűtés ereszcsatornákban

Példa: csatornafűtés 15 m hosszúságban, 1 db 6 m-es lefolyóval. DEVIsafe 20T, 230V a választott kábel. A lefolyóba U alakban teljes hosszban lesz a kábel belógatva, biztosítva a teljes fagyvédelmet. A fűtendő csatorna és lefolyó hossza összesen 21 m, a DEVIsafe 20T kábelt duplán fektetve a 42 m-es lesz a megfelelő. Ha nagyobb teljesítményre van szükség, a DEVIsnow DTCE-30 is használható, de a lefolyóba csak egy szál helyezhető. A DTCE-30 kábelből a feladatra a 34 m hosszúságú alkalmazható (2 x 15 m + 4 m lefolyó). Kábeltartóból csatornaméterenként 3-4 db szükséges.

Fűtés önszabályozó fűtőkábelekkel

Rövidebb szakaszokra, vízköpőkre, tetőösszefolyókra önszabályozó fűtőkábel is használható. A kábel speciális tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet függvényében változtatja a teljesítményét, vagyis minél hidegebb a környezet hőmérséklete a kábel annál nagyobb teljesítménnyel fűt. Ha emelkedik a hőmérséklet, a kábel teljesítménye lecsökken. Az önszabályozó fűtőkábel tetszőleges hosszúságúra szabható, a betáp kábel csatlakoztatása zsugorcsöves összekötő készlettel történik.

Csatornafűtésre önszabályozó fűtőkábel

Vezérlési lehetőségek

A beépített fűtőkábelek vezérlésére a DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak. Alapvetően kétféle megoldás közül lehet választani: hőmérséklet alapján történő kapcsolás, illetve hőmérséklet és nedvesség alapján történő kapcsolás. A csak hőmérséklet alapján vezérelt fűtés száraz hidegben is üzemel, ezért manuális beavatkozás szükséges. DEVIreg™ 850 szabályozóval a rendszer teljesen automatikusan, nedvesség és hőmérséklet együttes mérésével, csak fagyveszély kialakulásakor kapcsol.

Ikonra kattintva a termék webáruházas adatlapja nyílik meg

Hőmérséklet alapján kapcsoló termosztátok (kézi beavatkozás szükséges)

Kattintson a képre nagyobb méretért!

DEVIreg™ 330
Sínre szerelhető
NTC vezeték-
érzékelővel
Beállítási tartomány:
-10 °C +10 °C NTC érzékelő

Devireg 330

DEVIreg™ 316
Sínre szerelhető
NTC vezeték-
érzékelővel
Kettős termosztát
Éjszakai hőm.
csökkentés
Állítható hiszterézis

Devireg 316

DEVIreg™ 610
Falra szerelhető
NTC vezeték-
érzékelővel
Tokozott, IP 44
Beállítási
tartomány:
-10 °C - +50 °C

Devireg 610


Hőmérséklet és nedvesség alapján kapcsoló automatika

Devireg 850
Devireg™ 850
Fontosabb jellemzők: sínre szerelhető kivitel
Megvilágított kijelző, magyar menü
Állítható utánfűtés, két különálló zóna vezérlése. Digitális, kombinált érzékelő (nedvesség + hőmérséklet)
Nedvesség és hőmérséklet érzékelő

Szerelés, rögzítés

Különböző kiegészítőkkel biztosítható a kábelek egyenletes és biztonságos rögzítése: műanyag kábeltartó sín, DEVIfast™ réz rögzítőszalag, kábeltartó kapcsok, kábeltartók tetőfűtésre stb. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor egyedi rögzítést kell alkalmazni: pl. forrasztott rögzítő lemezek, ragasztott kábeltartók stb.

Devifast rögzítő szalag - rézMűanyag kábeltartó sín

DEVIfast réz szalag Műanyag kábeltartó sín

 

Kábeltartók csatornafűtéshez

Kábeltartók csatornafűtéshez

Kábeltartók tetőfűtésekhez

Kábeltartók tetőfűtésekhez

Legfontosabb tudnivalók a szereléssel kapcsolatban: a kábelek nem vághatók el, nem hosszabbíthatók meg, nem keresztezhetik egymást (az önszabályozó kábelekre ez nem vonatkozik). A fűtőkábelek szigetelési ellenállását és ohmikus ellenállását a fektetés előtt és után is meg kell mérni. A fűtőkábelek -5°C környezeti hőmérséklet alatt nem fektethetők. A kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni. A kábelekre 10 év, az egyéb termékekre 2 év garanciát ad a DEVI.

További lehetőségek:

Friss hírekért, speciális ajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Eurovill Profi Kft.
1044. Budapest,
Perényi Zs. u. 10.
Tel: 36 1 3704373

Eurovill Profi Kft. a Facebook-on