Gyakran feltett kérdések (FAQ)

Mennyi az energiafogyasztás?

Burkolattípustól és ezáltal a beépített teljesítménytől függően 250-350 W/m². Ez azt jelenti, hogy pl. egy betonnal burkolt lehajtó 1 m²-re 4 óra alatt 1 KWh energiát fogyaszt.

Mennyi a felfűtési idő?

Kültéri fűtés esetében a leolvasztáshoz szükséges idő függ a környezeti hőmérséklettől, a csapadék mennyiségétől és az aljzat hőmérsékletétől. Általánosságban elmondható, hogy egy leolvasztás kb. 4-8 órát vesz igénybe.

Mennyi a felfűtési idő?

Kültéri fűtés esetében a leolvasztáshoz szükséges idő függ a környezeti hőmérséklettől, a csapadék mennyiségétől és az aljzat hőmérsékletétől. Általánosságban elmondható, hogy egy leolvasztás kb. 4-8 órát vesz igénybe.

Egész télen fog a rendszer fűteni?

Természetesen nem kell egész télen a rendszert üzemeltetni, csak ha csapadék van a felületen. DEVIreg™ 850 szabályozó készülék használatával a rendszer teljesen automatikusan a hőmérséklet és nedvesség figyelembe vételével kapcsolja a fűtést. Ha a felület felszáradt nincs szükség további üzemeltetésre, legközelebb csak a következő havazáskor kell bekapcsolni. Magyarországon az egy évre vetített havas napok száma kb. 25-35. Ebből kiszámítható, hogy az egy évre vetített üzemidő kb. 180-200 óra.

Hány Amper igénye van egy kültéri fűtésnek, elegendő-e a meglévő teljesítményem, vagy kell-e a hálózatot bővíttetni?

A szükséges teljesítmény meghatározása után (lásd oldalunkat) a kapott Watt értéket el kell osztani a hálózati feszültség értékével, így megkapjuk a fűtés Amper igényét pl. 2500W/230V=10,9A

Rendelkezésre áll 3 fázis és nagy területet szeretnék fűteni, milyen lehetőségeim vannak?

Kapható 230 V feszültségre és 400 V feszültségre is fűtőkábel. Az egyenletes fázisterhelés miatt az ilyen esetekben célszerű hárommal osztható mennyiségű fűtőkábel-kört beépíteni. Elvi lehetőségek:

Három fázisra 230V-os kábel

Három fázisra 230V-os fűtőkábel

Három fázisra 400V-os kábel

Három fázisra 400V-os fűtőkábel

A fűtőkábel fektetésénél mikre kell ügyelni?

Vigyázni kell, hogy a kábel ne sérüljön meg, ezért éles szerszámokkal, fémvödörrel stb. különös odafigyeléssel kell bánni. A kábel ne csavarodjon, ne feszüljön, ne törjön meg, ne érjen egymáshoz, a megengedett hajlítási sugárnál kisebb mértékben ne legyen meghajlítva.

Ha a kábelt lefektették meg kell mérni annak ellenállását, valamint méréssel meg kell győződni arról, hogy a kábel nem sérült meg, pl. nem lett zárlatos. A mérési eredményeket a kábel garanciafüzetében kell feltüntetni és a beszerelést végző villanyszerelőnek igazolni. A burkolás után szintén el kell végezni a méréseket.

Mennyire bonyolult a kábelfektetés? Mindenképp szakszerelőre kell bízni, vagy lefektethetem én is?

A kábelfektetés nem bonyolult, ha a gyártó utasításait, ajánlásait és a beszerelési útmutatóban foglaltakat betartják. Természetesen jobb, ha egy tapasztalt szerelő végzi a kivitelezést, de nincs akadálya a házilagos kivitelezésnek sem, a fontos azonban az, hogy az elektromos bekötést hivatalos villanyszerelő végezze.Cégünk javasolja, hogy megrendelőink a DEVI fűtőkábelek beépítéséhez Minősített DEVI Szerelőt alkalmazzanak. A szerelők listája elérhető pdf formátumban a képre kattintva:

Mi a feltétele a garanciának?

A garancia feltétele, a garancialevél kitöltése, a számla (másolat) megőrzése és a bekötést végző villanyszerelő igazolása a mért értékekről.

Hova kell a DEVIreg 850 szabályozó érzékelőit elhelyezni?

Devireg 850 talajérzékelő elhelyezéseA működésből adódóan a fűtött felületen kell olyan helyen elhelyezni, ahol a legalacsonyabb hőmérséklet és a legnagyobb csapadékmennyiség várható. Fontos, hogy az érzékelő felülete vízszintesen legyen.

Hogyan kell a DEVIreg 850 szabályozót bekötni és beprogramozni?

Devireg 850 rendszer áttekintésA készülék beszerelési útmutatójában találhatók a
bekötési rajzok és az állítási lehetőségek.
Az útmutató letölthető: DEVIreg 850 szerelési útmutató

8 cm-es térkő (pl. Viacolor) alá is beépíthető fűtőkábel?

DTCE-30 fűtőkábel 8 cm-es térkő alattIgen, de lényegesen nagyobb teljesítményt kell beépíteni, mint pl. 5 cm-es betonburkolat esetében (250 W/m² helyett 350 W/m²).
Bővebb információ

Mi történik, ha fektetéskor véletlenül megsérül a fűtőkábel és már kész a burkolat? Fel kell szedni az egész burkolatot?

Kábelsérülés esetén egy speciális műszerrel felszerelt csapat beméri a hiba pontos helyét és a hibahely feltárásával, és a kábel javításával orvosolható a probléma. DEVI által javasolt szerelő: Vári László, tel: +36 70 212-3110

Vissza kell-e vezetni a fűtőkábel másik végét a kiindulási ponthoz?

DEVIsafe 20T fűtőkábelA DEVIsafe és DEVIsnow kábelek esetében nem, mivel a fűtőkábel kéteres, így csak az egyik végét kell a hálózatra kötni.

Friss hírekért, speciális ajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Eurovill Profi Kft.
1044. Budapest,
Perényi Zs. u. 10.
Tel: 36 1 3704373

Eurovill Profi Kft. a Facebook-on