Fűtés vápacsatornákban

Kábeltípustól és a teljesítményigénytől függően 7,5-15 centiméterenként kell a fűtőszálakat a vápa hosszában lefektetni. Műanyag kábeltartó sínnel, fém (réz, vagy horganyzott acél) rögzítőszalaggal, ráccsal, vagy egyéb egyedi megoldással lehet a kábeleket rögzíteni.

Fűtés vápacsatornákban

Ha a lefolyót is fűteni kell, ajánlott azt teljes hosszúságban fűteni, hogy megakadályozzuk a jégdugó kialakulását.

Vápacsatornákba a konfekcionált, hidegvéggel szerelt fűtőkábeleket ajánljuk. A DEVIsafe 20T és a DEVIsnow DTCE-30 kéteres fűtőkábelek masszív, javított UV-állóságú, fekete színű külső köpennyel rendelkeznek.

Teljesítmény számolás

Példa: vápafűtés 20 m hosszúságban, 1 m szélességben. DEVIsafe 20T, 230V a választott kábel, a kábeltávolság 10 cm. Összesen 8 szál kábel lesz oda-vissza lefektetve. Szükséges kábelmennyiség összesen 160m (8x20m). 1 db DEVIsafe 20T 170m, 3390W fűtőkábel megfelelő, a maradék kábel a lefolyóba belógatható. A kábelek rögzítését a tetőhöz rögzített kábeltartó

Tovább a fűtőkábelekhez
Devisnow DTCE-30-230v fűtőkábel

Vezérlési lehetőség

A beépített fűtőkábelek vezérlésére a DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak. Alapvetően kétféle megoldás közül lehet választani: hőmérséklet alapján történő kapcsolás, illetve hőmérséklet és nedvesség alapján történő kapcsolás. A csak hőmérséklet alapján vezérelt fűtés száraz hidegben is üzemel, ezért manuális beavatkozás szükséges. DEVIreg™ 850 szabályozóval a rendszer teljesen automatikusan, nedvesség és hőmérséklet együttes mérésével, csak fagyveszély kialakulásakor kapcsol.

Tovább a vezérlőkhöz
Devireg 850

DEVIreg 850 központi egység

Digitális, kombinált érzékelő (nedvesség + hőmérséklet)

Szerelés, rögzítés

Különböző kiegészítőkkel biztosítható a kábelek egyenletes és biztonságos rögzítése: műanyag kábeltartó sín, DEVIfast™ réz rögzítőszalag, kábeltartó kapcsok, kábeltartók tetőfűtésre stb. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor egyedi rögzítést kell alkalmazni: pl. forrasztott rögzítő lemezek, ragasztott kábeltartók stb.

Műanyag kábeltartó sín