Fűtés ereszcsatornákban

Fűtés konfekcionált DEVIsafe és DEVIsnow fűtőkábelekkel

Kábeltípustól függően átlagos ereszcsatornába 1-2 szál kábelt kell lefektetni. Lehetséges két kábellel egy pontból indulni, vagy 1 kábelt oda-vissza fektetni. A lefolyót ajánlott teljes hosszúságban megfűteni. A DEVIsafe 20T kábelt U alakban lehet belógatni a lefolyóba, szükség szerint lánc, vagy egyéb tartó beszerelése ajánlott.

Ereszcsatornákba a konfekcionált, hidegvéggel szerelt fűtőkábeleket ajánljuk. A DEVIsafe 20T és a DEVIsnow DTCE-30 kéteres fűtőkábelek masszív, javított UV-állóságú, fekete színű külső köpennyel rendelkeznek.

Tovább a fűtőkábelekhez
Fűtés ereszcsatornában
Devisafe 20t 230v fűtőkábel

DEVIsafe 20T 230V

Devisnow DTCE-30-230v fűtőkábel

DEVIsnow DTCE-30 230V

Fűtés ereszcsatornákban DEVIsafe 20T fűtőkábellel

Példa DEVIsafe 20T fűtőkábel használatával

Fűtés ereszcsatornákban

Példa DEVIsnow DTCE-30 fűtőkábel használatával

Fűtés önszabályozó fűtőkábelekkel

Rövidebb szakaszokra, vízköpőkre, tetőösszefolyókra önszabályozó fűtőkábel is használható. A kábel speciális tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet függvényében változtatja a teljesítményét, vagyis minél hidegebb a környezet hőmérséklete a kábel annál nagyobb teljesítménnyel fűt. Ha emelkedik a hőmérséklet, a kábel teljesítménye lecsökken. Az önszabályozó fűtőkábel tetszőleges hosszúságúra szabható, a betáp kábel csatlakoztatása zsugorcsöves összekötő készlettel történik.

Tovább a fűtőkábelekhez

Teljesítmény számolás

Példa: csatornafűtés 15 m hosszúságban, 1 db 6 m-es lefolyóval. DEVIsafe 20T, 230V a választott kábel. A lefolyóba U alakban teljes hosszban lesz a kábel belógatva, biztosítva a teljes fagyvédelmet. A fűtendő csatorna és lefolyó hossza összesen 21 m, a DEVIsafe 20T kábelt duplán fektetve a 42 m-es lesz a megfelelő.

Ha nagyobb teljesítményre van szükség, a DEVIsnow DTCE-30 is használható, de a lefolyóba csak egy szál helyezhető. A DTCE-30 kábelből a feladatra a 34 m hosszúságú alkalmazható (2 x 15 m + 4 m lefolyó). Kábeltartóból csatornaméterenként 3-4 db szükséges.

A csatornákban általában 30-40 W/m teljesítmény biztosítás szükséges.

Tovább a fűtőkábelekhez
Devisafe 20t 230v fűtőkábel

Vezérlési lehetőség

A beépített fűtőkábelek vezérlésére a DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak. Alapvetően kétféle megoldás közül lehet választani: hőmérséklet alapján történő kapcsolás, illetve hőmérséklet és nedvesség alapján történő kapcsolás. A csak hőmérséklet alapján vezérelt fűtés száraz hidegben is üzemel, ezért manuális beavatkozás szükséges. DEVIreg™ 850 szabályozóval a rendszer teljesen automatikusan, nedvesség és hőmérséklet együttes mérésével, csak fagyveszély kialakulásakor kapcsol.

Tovább a vezérlőkhöz
Devireg 850

DEVIreg 850 központi egység

Digitális, kombinált érzékelő (nedvesség + hőmérséklet)

Szerelés, rögzítés

Különböző kiegészítőkkel biztosítható a kábelek egyenletes és biztonságos rögzítése: műanyag kábeltartó sín, DEVIfast™ réz rögzítőszalag, kábeltartó kapcsok, kábeltartók tetőfűtésre stb. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor egyedi rögzítést kell alkalmazni: pl. forrasztott rögzítő lemezek, ragasztott kábeltartók stb.

Kábeltartók csatornafűtéshezDevifast rögzítő szalag - réz

Legfontosabb tudnivalók a szereléssel kapcsolatban

A kábelek nem vághatók el, nem hosszabbíthatók meg, nem keresztezhetik egymást. A fűtőkábelek szigetelési ellenállását és ohmikus ellenállását a fektetés előtt és után is meg kell mérni. A fűtőkábelek -5°C környezeti hőmérséklet alatt nem fektethetők. A kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni.

Garancia terméktől függően 2-20 évig jár, további információt a garancia tájékoztatók között talál.

Garancia tájékoztatók
Fontos információk a szereléssel kapcsolatban