Fűtőkábel parketta alá

Szárazépítéses faburkolatok alatt használható padlófűtés rendszer DEVIflex 10T fűtőkábellel. A speciális DEVIcell™ Dry elem egyszerre rögzíti a kábelt, biztosítja az optimális hőleadást és hőszigetelésként is funkcionál. A rögzítő-panellel egyenletes, 10 cm-es kábeltávolság érhető el, a beépített teljesítmény pedig 100 W/m² lesz.

Fontos, hogy ezt az eljárást csak lábon álló bútor alatt lehet alkalmazni, különben a hő megreked a bútor alatt és ebből adódóan leéghet a fűtőkábel.

DEVI padlófűtés

Teljesítmény számolás

A fűtés módjától (pl. kiegészítő, vagy kizárólagos), és a helyiség fajtájától (nappali, konyha stb.) függően kell a beépítendő teljesítményt meghatározni.

Kizárólagos fűtés esetén ajánlott a ház/lakás hőveszteségéről pontos számítást készíttetni és az így kapott teljesítményt beépíteni.

A DEVIcell dry lapokkal szerelt padlófűtések (a fix kábeltávolságból és fűtőkábel típusból adódóan) mindig maximum 100 W/m² teljesítménnyel üzemelnek.

Tovább a fűtőkábelekhez
DEVIflex 10T fűtőkábel
DEVIcell Dry

Vezérlési lehetőség

A beépített fűtőkábelek és fűtőszőnyegek vezérlésére a DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak. A fűtésrendszerek nagyon pontosan, készüléktől függően háromféle módon szabályozhatók: padlóhőmérséklet alapján, levegőhőmérséklet alapján, vagy kombináltan, ahol a levegőhőmérséklet alapján kapcsol a rendszer, de a padlóhőmérséklet is kontrollálható.

Tovább a vezérlőkhöz
DEVIreg touch vezérlő egység

Szerelés, rögzítés

A kialakított hornyokba könnyen beilleszthető a DEVIflex 10T fűtőkábel. A táblákat műanyag összekötő elemmel lehet egymáshoz rögzíteni.

DEVIflex 10T fűtőkábel rögzítése Devicell Dry elembe

Legfontosabb tudnivalók a szereléssel kapcsolatban

A kábelek nem vághatók el, nem hosszabbíthatók meg, nem keresztezhetik egymást. A fűtőkábelek szigetelési ellenállását és ohmikus ellenállását a fektetés előtt és után is meg kell mérni. A fűtőkábelek -5°C környezeti hőmérséklet alatt nem fektethetők. A kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni.

Garancia terméktől függően 2-20 évig jár, további információt a garancia tájékoztatók között talál.

Garancia tájékoztatók
Fontos információk a szereléssel kapcsolatban