Fűtés tetőkön

Fűtés konfekcionált DEVIsnow fűtőkábelekkel

Tetők fűtésére a DEVIsnow DTCE-30 kábel ajánlott. A hófogó alá építendő fűtés rögzítésére különféle rögzítőelemek állnak rendelkezésre. A kábel külső köpenye ellenáll az időjárás viszontagságainak. A vízmentes gyári hidegvégkötés miatt a tetőre szerelés biztonságos.

Fűtés tetőkön

Fűtés önszabályozó fűtőkábelekkel

Tetők fűtésére önszabályozó fűtőkábelek is használhatók. A kábelek tetszőleges hosszúságban felhasználhatók, megkötésükhöz zsugorcsöves összekötő kéászlet szükséges. Az önszabályozó fűtőkábelek a hőmérséklet függvényében változtatják a teljesítményüket.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha csökken a környezeti hőmérséklet növekszik a kábel teljesítménye és fordítva: ha melegszik a környezet, a kábel teljesítménye csökken. Csatornákhoz, tetőkhöz az UV-álló DEVI-Iceguard 18W/m fűtőkábel ajánlható.

Tovább a fűtőkábelekhez

Vezérlési lehetőség

A beépített fűtőkábelek vezérlésére a DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak. Alapvetően kétféle megoldás közül lehet választani: hőmérséklet alapján történő kapcsolás, illetve hőmérséklet és nedvesség alapján történő kapcsolás. A csak hőmérséklet alapján vezérelt fűtés száraz hidegben is üzemel, ezért manuális beavatkozás szükséges. DEVIreg™ 850 szabályozóval a rendszer teljesen automatikusan, nedvesség és hőmérséklet együttes mérésével, csak fagyveszély kialakulásakor kapcsol.

Tovább a vezérlőkhöz
Devireg 850

DEVIreg 850 központi egység

Digitális, kombinált érzékelő (nedvesség + hőmérséklet)

Szerelés, rögzítés

Különböző kiegészítőkkel biztosítható a kábelek egyenletes és biztonságos rögzítése: műanyag kábeltartó sín, DEVIfast™ réz rögzítőszalag, kábeltartó kapcsok, kábeltartók tetőfűtésre stb. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor egyedi rögzítést kell alkalmazni: pl. forrasztott rögzítő lemezek, ragasztott kábeltartók stb.

Kábeltartók tetőfűtésekhez

Legfontosabb tudnivalók a szereléssel kapcsolatban

A kábelek nem vághatók el, nem hosszabbíthatók meg, nem keresztezhetik egymást. A fűtőkábelek szigetelési ellenállását és ohmikus ellenállását a fektetés előtt és után is meg kell mérni. A fűtőkábelek -5°C környezeti hőmérséklet alatt nem fektethetők. A kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni.

Garancia terméktől függően 2-20 évig jár, további információt a garancia tájékoztatók között talál.

Garancia tájékoztatók
Fontos információk a szereléssel kapcsolatban