Közeleg a nyár, a felújítások, építkezések időszaka, most járunk a tervezési szakasz kellős közepén…

Ami télen tönkrement, felfagyott, vagy amit a következő szezonra terveztünk megvalósítani a múlt évben, azokat a munkálatokat érdemes már most alaposan átgondolni, megtervezni és utánajárni a lehetőségeknek.

De miért épp a fűtőkábelek?

A fűtőkábeleknek roppant széles a felhasználási körük, számtalan módot ismerünk arra, hogyan szolgálhatják nem csupán a kényelmünket, de a biztonságunkat is a Devi elektromos fűtőkábelek. Ezek közül most a bejárófűtésről ejtünk néhány szót, hiszen ez jár a legnagyobb utómunkával.

A gépkocsibejárók, garázslejárók kivitelezésekor érdemes gondolni a téli hónapokban a felületre kicsapódó párára, és annak lefagyására. Nem csak kellemetlen, de kifejezetten balesetveszélyes is egy ilyen lejáró, hiszen értékeink mellett testi épségünk is veszélybe kerülhet egy lejtős, jeges felületen, ahol ráadásul autóval is közlekedünk.

Hogyan működik a lehajtófűtés?

Egy érzékelő segítségével a vezérlőegység érzékeli a külső hőmérsékletet, a lehajtó felületének hőmérsékletét és a csapadékot is. Amikor a hőmérsékleti értékek alapján a csapadék lefagyása lehetséges lenne, akkor a rendszer bekapcsolja a fűtőszálat és fagypont fölé emeli az útburkolat hőmérsékletét, így megakadályozva a jegesedést.

A fűtőszálak egyfolytában fűtenek, amikor fagypont alatti a hőmérséklet?

Röviden a válasz nem. Bővebben, a vezérlő lekapcsolja a fűtőszálakat abban az esetben, ha a felület hőmérséklete 4°C fölé emelkedik. Azaz csak addig fűti az útburkolatot, amíg a fagyás veszélye fennáll.

Milyen működési időre lehet számítani éves szinten?

Mivel hazánkban alacsony a fagyos napok száma, ezért éves szinten néhány nap működési idővel lehet számolni a fűtőkábelek esetében. Ráadásul a vezérlésnek köszönhetően a működése nem feltétlenül folyamatos, az üzemidő mindig a környezeti igényekhez igazodik.

Miért jó, ha fűtjük a járdát, kocsibejárót?

Havas időben elkerülhetjük a reggeli és esti csapadék (hó) eltakarítás fáradalmait a kocsibejárón, vagy a járdán. Megelőzhetjük az elcsúszás, vagy az autóval való kicsúszás következményeit – végtagsérülések, töréskár az autón, garázsajtón, kerítésen.

Hogyan kell szakszerűen telepíteni a fűtőkábelt?

A videóban bemutatunk egy konkrét telepítést, azonban a megvalósítás előtt okvetlenül forduljon szakemberhez – ügyfélszolgálatunk örömmel segít, már a tervezési fázisban is!